Söndag 10-02-28

Publicerat: 2010-02-28 / 14:07:47 | Kategori: Allmänt
Hej.
Idag är det sista dagen i februari - å jag har förresten namnsdag - maria =)
Än så länge har det varit en bra söndag.... natten va lite sisådär.. sovit dåligt från å till bla eftersom jag vaknade av att pumba hostade åså lät d precis som att han skulle spy.. men som tur va slapp vi spyan =)

Jag har förberett lite inför imorgon då jag ger mig ut på 2 veckors VFU på en småbarnsavdelning ska bli skoj!!
Kl 17 e d dags för veckans höjdpunkt nämligen Core Bosu passet (blev ju inget förra veckan pga att lokalen va stängd), så nu e jag extra laddad!!
Sen kommer farfar hit å ska äta middag ska bli skoj å träffa honom igen ♥ å d ska serveras felix gulashsoppa å våfflor till efträtt.. jag älskar verkligen den maten å spec våfflor.. men nix jag får nöja mig med lite kyckling å rotfrukter.
Hoppas ni mår bra och får en bra söndag och sista dagen på februari 2010
KRAM


Lördag 10-02-27

Publicerat: 2010-02-27 / 13:38:55 | Kategori: Allmänt
Hej.
Skönt med lördag å näst sista dagen denna månaden... på måndag e d redan 1 mars!!
Inatt har jag sovit rikitgt gott å när jag vaknade första gången kl 05.30 va d helt underbart att bara vända sig om å sova till kl 8 då jag å pumba gick upp.
Hade tänkt åka till gymmet, men får bli en promenad hemma istället.
Efter frukosten slappade jag lite innan jag å mamma begav oss till mataffären då kylskåpet ekade tomt på vissa varor bla mjölk å bröd. Väl hemma igen så va d dax för lunch.. idag testade jag att göra kesoplättar... va lite omständigt men dem va riktigt goda. så nu har jag lagt ngra i frysen som jag ska testa imorgon om de smakar oki.

Skönt att d e plus ute.. men e svårt för allt vatten att försvinna... så d e rena isgatan här ute.. å värre kommer d bli ska tydligen komma snö i nästa vecka igen...
Jaja inte mkt man kan göra bara att ta dagen som den kommer å njuta!!!

Hoppas ni får en bra lördag!!
KRAM

Fredag 10-02-26

Publicerat: 2010-02-26 / 08:46:44 | Kategori: Allmänt
God morgon!!
Nu sitter jag i skolan å väntar på att vårat seminarium ska börja (9.00).
Känns inte som att jag sovit ngt alls i natt.... vaknat från å till å svettats varit varm..... å kramp i  magen...
Då jag gick upp kl 6.... kände jag mig helt död å inte alls bra.... men efter ett toa besök å en macka kändes d lite bättre.
Kom ut till bilen å ser den knappt pga att all snö från garaget har smält å rasat ner på bilen.. så fick skottat fram den så tillslut kom jag iväg. Å vår väg hemma var rena isgatan men stora vägarna va hur rena å fina som helst lite mkt vatten på vissa ställen bara.
Jag blir lite trött på mig sj... i all hast så byte jag väska innan jag gick.... tyvärr fick jag inte med mig mina tabletter för magen.. jag hade verkligen behövt dem nu för har verkligen jätte ont nu å får gå på toa titt som tätt.. men jag ska nog klara av seminariet.
D  e jobbigt psykistk för jag har jätte problem att gå på toa ngn annanstans än hemma...

Nu får jag gå... ska till sjukgymnasten i em oxå men d brukar gå bra
HA EN GO FREDAG
KRAM

ONT ONT ONT

Publicerat: 2010-02-25 / 21:31:01 | Kategori: Allmänt
JAG HAR SÅ J**LA ONT I MIN MAGE Å MÅR SÅ FÖRBASKAT ILLA..
SÅ NU GÅR JAG Å LÄGGER MIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sorry men e bara så himla trött på allt nu

Torsdag 10-02-25

Publicerat: 2010-02-25 / 15:47:25 | Kategori: Allmänt
Hej!
Nu har jag äntligen kommit hem.. oskadd som tur e.. trots att jag gjorde en riktig pirruett på vägen hem... svängde ut på 158 (där e d två filigt), min bil den bara spinner å kränger därbak.. men pappa har sagt att d bara e å gasa så löser sig allt så jag gasade å rätt som de var så bara snurrade bilen... som tur va åt höger så jag kom till buss filen å slapp mitt räcket.... å d gick snabbt så jag han å backa å komma rätt på vägen innan d slog om till grönt för d som skulle köra rakt fram... å tur jag inte hade ngn bil bakom elr framför mig då jag snurrade...

Imorse så tog jag bilen ner till skolan för tänkte att jag kanske skulle hinna till sjukgymnasten i em.... men d  gjorde jag inte...
Först hade vi världens tradigaste föreläsning som jag inte har med mig ngt ifrån.. jo ont i öronen då föreläsaren skriker rätt högt då hon pratar... å att d inte kommer ngn rök utan eld.... d va d som fastnade... jag trodde vi skulle diskutera denna föreläsning i studiegr.. men d skulle vi ju inte (som tur va).. men hade ja vetat d så hade ja skippat föreläsningen..
Sen hade vi 2 stgr möten.. ett där vi skulle komma på tre ramsor å en sång.... å vi kom på mkt bra men dem kommer inte ut här förr än vi har redovisat dem... Sen så hade vi ett där vi skulle diskutera va vi ska gör på vår VFU... å d va snabbt skrivet =)
Åkte hem å d hade börjat snöa riktigt mkt..å rätt som d va kom d regn.. så på vissa ställen på motorvägen så va d rena isgatan man körde på..å jag tycker d e riktigt jobbigt när bilarna kör snor långsamt när d e helt rent på vägen.... va riktigt jobbigt att behöva svänga ut i vä filen... kom till mölndal å släppte av min studiekamrat samt gick in på biblioteket å hämtade mina böcker jag reserverat...
Å resan hem kan ni läsa om i början.. men gick fint å köra resten.. å jag kom upp för backen hemma... (bilen e så himla lätt där bak så den har inget att driva på.. så funderar på om jag ska slänga in ett av sommardäcken i bagaget bara för att ha ngt som tynger ner lite...

Nu ska jag på toa å sen blir d å läsa igenom mitt littsem tills imorn.. men ska d fortsätta så här så hoopas jag att skolan blir inställd... för vet inte om jag kommer ut..

Ha d gott
KRAM

Onsdag 10-02-24

Publicerat: 2010-02-24 / 18:46:47 | Kategori: Allmänt
Hej.
Hoppas ni mår bra!! det är redan onsdag "lilllördag" å skolorna e fortfarande stängda här... så brorsan har fått 3 dar extra ledigt.. får hoppas dem öppnar skolorna imorn :P

Jag fick traska upp då kl ringde 06 imorse... för att bege mig till skolan för föreläsning 9-15... efter första halva så kände jag att det inte va en så givande föreläsning eftersom d känndes som att föreläsaren fastnade lite väll mkt på sina exempel... visst va d trevligt att sitta å rimma å säga ramsor men va inte riktigt d jag kom dit för...... men bestämde mig för att gå på den andra oxå... men den va lika dan... så när d va dax för lunch så tog jag tåget hem.... å d va rätt skönt att få komma hem för efter lunchen så blev min mage lite körig så då va d skönt att vara hemma. men den lugnade ner sig sen som tur va..

Idag så testade jag att göra kycklign woken som jag hade i min nya recept bok.. å den blev riktigt god!!
Har precis druckit upp min kopp kaffe ( å jag vet att d inte e bra, men kände att jag behövde d så jag får bort huvudvärken.. jag får stå ut med magknipen ikv...)
Så nu ska jag å Pumba ta på oss åsen ska vi ta oss en promenad.. känner att jag måste ut å röra lite på mig.... å jag vet att d e mörkt.. men jag har ju min grymma pannlampa som jag fick i julklapp av lillbrorsan =)

Hoppas ni haft och får en fortsatt trevlig onsdag
KRAM 

Vad är IBS (Irritable Bowel Syndrome)

Publicerat: 2010-02-23 / 20:45:45 | Kategori: Allmänt

Här kommer lite fakta om vad IBS är, jag lider av förstoppning för det mesta men det går som sagt i perioder... idag har varit en sisådär dag.... en dag då jag var glad att jag var hemma då det spenderats en del tid på det lilla huset.
Nedan info är hämtad från http://www.magotarm.se :

Många människor lever med sjukdomen kolon irritabile, känslig tarm eller IBS (Irritable Bowel Syndrome) som den även kallas.
Sjukdomen kan med fog räknas som en av de stora folksjukdomarna och olika undersökningar pekar på att mer än tio procent av den vuxna befolkningen har IBS/kolon irritabile. Det är en medicinskt sett, godartad sjukdom men den kan vara besvärlig att leva med och i vissa fall invalidiserande.
Hur yttrar sig IBS/kolon irritabile?
Det finns många symptom som är typiska för IBS/kolon irritabile:
· Gaser och "uppkördhet" i magen.
· Magsmärta som ofta ökar efter måltid men lättar efter det att man tömt tarmen.
· Ändrade avföringsvanor.
· Förändrad konsistens på avföringen.
· Slem och gaser i avföringen.


Dessa symptom kan alla känna av nu och då. Tillfällig förstoppning, diarré eller gaser i magen innebär inte att man har någon sjukdom. Men om besvären inte går över efter två-tre månader bör man söka läkare.
Vad är IBS/kolon irritabile?
IBS/kolon irritabile är en så kallad funktionell mag- och tarmstörning. Det innebär att störningen inte kan visas med prover eller undersökningar då det är tarmens funktioner som är rubbade.

Mätningar visar att till exempel hela mag-tarmkanalen det vill säga matstrupe, magsäck, tunntarm, tjock- och ändtarm, har en ökad känslighet. Även utsöndringen av tarmsaft och själva matsmältningen kan vara rubbad vid IBS/kolon irritabile.
Vad beror sjukdomen på?
Orsaken till sjukdomen är okänd. Förmodligen är det flera faktorer som påverkar. Det finns olika teorier om detta; att det är en ärftlig sjukdom, att den beror på störningar i tarmens nervsystem eller muskler, eller att den beror på någon form av intolerans eller överkänslighet för olika födoämnen. Debut efter tarminfektioner är vanligt.

Hur ställer man diagnos?
Det finns inte några laboratorietester som visar att man har sjukdomen och det syns heller inte några förändringar på eller i tarmen. Diagnosen ställs på symptom. En eventuell utredning syftar till att utesluta vissa andra sjukdomar som orsak till symptomen. Detta kan ske genom olika undersökningar, som rektoskopi eller koloskopi.

Vid rektoskopi för man in ett smalt rör i ändtarmen. Genom röret kan man se hur tarmen ser ut och ta vävnadsprov som visar om tarmen är inflammerad.
När man gör en koloskopi för man in en tunn slang, ca 150 cm lång, genom vilken man kan se och fotografera hela tjocktarmen och nedre delen av tunntarmen samt ta vävnadsprover.
Hur behandlar man IBS/kolon irritabile?
En viktig del av behandlingen är att man får diagnosen förklarad, att man kännner sig trygg med den. Det finns ingen medicin som botar IBS/kolon irritabile, däremot kan vissa symptom lindras. Det betyder att man måste lära sig att leva med sin sjukdom och ta hänsyn till den i vardagslivet.

Kosten kan ha stor betydelse för hur man mår. Hur man reagerar på olika livsmedel är individuellt och man måste pröva sig fram. En dietist kan vara till stor hjälp för att ge råd om kost och kostvanor. Exempelvis är fiberrik kost bra vid förstoppning, vid gasbesvär skall kolsyrade drycker och gasbildande livsmedel undvikas.
De flesta mag-tarmsjukdomar påverkas av stress.
Det är därför viktigt att se över sin vardag och se till att det finns tid för vila och avkoppling.
Möjligeheterna till läkemedelsbehandling vid IBS/kolon irritabile är, som tidigare nämnts, begränsade.
Det pågår dock intensiv forskning inom IBS-fältet, till exempel inom läkemedelsindustrin, och nya behandlingsprinciper är under utveckling.
OBS! Vid blod i avföringen, viktnedgång, eller många diarréer - särskilt när de förekommer på natten, bör du söka läkare omedelbart.

Källa: www.magotarm.se


Måndag 10-02-22

Publicerat: 2010-02-22 / 07:01:29 | Kategori: Allmänt
God morgon!!
Då var det måndag och ny vecka!!
Denna veckan hoppas jag blir bättre än förra (men nu vet jag ju va de är å att d inte smittar å har ju fått lite smärtstillande som funkar hyffsat så kan ju gå till skolan ändå).
Idag är det skola mellan 9-16, först gr arb -12 åsen 13-16 en dataworkshop..
Istort sett alla skolor och förskolor i komunen är stängda idag pga all snö som kommit.... så min lillebror va extra glad när hans lärare ringde igår å med. att d inte blev ngn skola idag.. å bra för Pumba för då slipper han vara ensam hela dagen.

Nu ska jag fixa mig d sista innan d e dax att bege sig in till stan å hoppas att tåget inte e allt försenat.
Hoppas ni får en bra måndag
KRAM

We are the world (for haiti)

Publicerat: 2010-02-21 / 20:00:13 | Kategori: Allmänt


Mkt bra låt!!
Blev inget core bosu pass idag då träningslokalen va stängd pga all snö på taket... men ja gå mamma tog en promenad ist.. å d va skönt.... nu har jag rätt ont i magen igen (började efter att vi åt middag) ska ta mig en dusch åsen så får jag väll ta en tab.. å krypa ner i sängen
skola hela dagen imorgon
KRAM

Underbar dag 10-02-21

Publicerat: 2010-02-21 / 09:00:18 | Kategori: Allmänt
God morgon!
Hoppas ni mår bra!!
I natt har jag sovit hela natten å det var rikitgt skönt... sen så gick jag upp nästan direkt första gågne jag vakande idag, vaknade 7.10 men låg å drog mig till 7.45. annars brukar jag sommna om å vakna vid nio elr halv tio men då får jag sån förfärlig huvudvärk.. å d va riktigt skönt att gå upp idag å äta frukost i lugn å ro.
Nu ska jag å pumba ut  å skotta igen för har ju kommit mer snö i natt... men idag så snöar d inte å d e blå himmel å solen lyser så e helt underbart ute.
Vid 13 kommer min storebror å hans tjejer (sambo + hund) hit å ska äta middag.. ska bli trevligt att få träffa dem igen då dem annars bor i Lund... åsen ikv ska jag gå på core bosu pass ska bli så skönt!!

Hoppas ni får en underbar söndag
Soliga & glada KRAMAR

Lördag 10-02-20

Publicerat: 2010-02-20 / 20:14:59 | Kategori: Allmänt
God kväll!!
Idag har jag skottat massa snö =)
Annars så har jag inte gjort så mkt vettigt idag.... vilat mig lite... å den nya medecinen funkar rätt bra fick sovit nästan hela natten.
Har suttit å läst lite på nätet om IBS å fått lite mer insikt i vad det är för ngt..
Nu ska jag nog städa lite åsen ska jag sova.
Vet att det är både melodifestivalen och OS på tv men är inte intresserad av ngt av de så då kan jag lika gärna städa lite..
Imorgon kommer min storebror å hans tjej å deras hund hit å ska äta middag ska bli trevligt att få träffa dem!

Hoppas ni får en bra lördag kväll
KRAM

Fredag 10-02-19

Publicerat: 2010-02-19 / 20:40:19 | Kategori: Allmänt
Hej.
Hoppas ni mår bra trots all snö =)
Idag fick jag en tid till läkarn.. så var där kl 11... fick träffa en ny dr å hon verka bra var väldigt trevlig.
Hon sa att d inte va magkatar (som ssk trodde), eftersom jag inte har ont uppe i magen.. utan d sitter där nere.. hon började fundera på om d kunde vara IBS, elr chrons..... så jag fick lite tabletter mot illamåendet samt en ny tablett som jag ska testa som ska få bort d förfärliga kramperna jag får.... sen sa hon att vi skulle ta lite blodprover oxå.. jag sa att dem kommer inte visa ngt.. å d trodde inte hon heller.. men ville gärna att vi skulle ta d... jag sa att jag e svår att sticka.. förra gången jag var där fick jag ju komma tillbaka dan efter för d lyckades inte få ngt... men idag jobbade ju pappa så jag sa att vi kunde väll försöka då.. nu stack inte pappa mig utan en annan ssk som e precis lika duktig så d gick bra hon lyckades på första sticket... så fick lämmnat ngra rör.
Pappa frågade om jag kunde åka å köpa räkor som vi kunde äta ikv å självklart så kunde jag fixa det.
Åkte hem å hämtade hunden min lillebror å hans kompis för att köra dem till Åby simhall... släppte av dem å begav mig mot feskaffären.. fick köpt 1 kg räkor å begav mig sedan till apoteket för att hämta mina mediciner.. men hon gav mig bara primperanen mot illamåendet.. jag tänkte inte så mkt på d... täntke att hon (dr) kanske ändrat sig gällande den andra medecinen.... åkte hemmåt å fick problem då jag skulle köra upp för vår backe.. mitt i backen så fastnade jag så va bara att rulla ner igen å ta ännu mera sats... efter lite meck kom jag tillslut upp. Gick in på datan å kollade å där fanns d en till tab...
D hade börjat snöa rätt mkt.. å jag ville inte ut å köra igen.. så när mamma ringde så frågade hon om jag kunde gå ner till hållplatsen så skulle hon hämta mig där..
Så traskade mina 1 km till hållplatsen i snöblåst... å sen begav jag å mamma oss till stan så jag kunde gå å ta ut den sista medecinen.. sen åkte vi till träningen för ett indoor walkingpass.. jag kände mig inte alls spec motiverad men körde på så gott d gick å hade lite ont men klarade hela passet... tog inte i spec mkt då jag kände att orken inte fanns där. Men va skönt att röra lite på síg.
Hemma så dukade vi fram räkor... å jag åt lite grann.. å d va rikitgt gott.. å nu sitter jag här med världens kramp... så får väll kanske ta å testa en av d nya pillrerna..

Hoppas ni får en bra fredag!! själv vet jag inte riktigt vad jag ska titta på.. e inte så spec intresserad av att se på OS... så blir nog att jag tar å löser lite i min nya korsordstidning som kom med posten idag
KRAM 

Snö storm

Publicerat: 2010-02-18 / 19:44:17 | Kategori: Allmänt
God kväll!
Det har verkligen kommit mkt snö på bara ngra timmar... å d blåser ute oxå vilket gör att snön lägger sig i stora drivor på vägen.... hoppas innerligt att dem plogar imorgon...jag bor jätte fint här.. men d ända som e jobbigt är när d kommer så mkt snö... för dem e väldigt dåliga på att ploga på våran väg (den är privat)

Såg precis att föreläsningen som vi skulle ha imorgon em är inställd pga att föreläsaren är insnöad... skönt för mig för då hoppas jag att d finns en läkartid till mig imorgon..
Nu ska jag krypa upp i soffan med en värmedyna å dricka lite te...
Snöiga kramar

Torsdag 10-02-18

Publicerat: 2010-02-18 / 13:41:36 | Kategori: Allmänt
Hej.
Hoppas ni mår bra!
Här är läget oförändrat mår fortfarande ap illa å har konstant smärta... den är iofs inte lika intensiv som i måndags men den finns där hela tiden å e värst efter att jag ätit... kräkningarna finns kvar dock endast på kvällen som tur e... jag hittade mina primperan å dem hjälper mot illamåendet.. men nu e dem slut..
Igår försökte jag ringa å boka en läkartid hela fm men efter att ha suttit i telefonkö i 15 min   vid 3 olika tillfällen gav jag upp... tänkte att d går säkert över.. men d e torsdag idag å jag har fortfarande ont... tror iofs inte att dr kan göra ngt åt det men jag skulle behöva lite fler primperan åsen om d finns ngt som kan ta bort smärtan så man kan få ett hyffsat liv..
Så imorse försökte jag ringa igen å andra gången jag försökte ringa kom jag fram efter 10 min.. dem hade inga läkartider kvar utan sa att jag ska ringa kl 8 imorn å boka en akuttid... så jag får väll gå upp å ringa kvart i åtta då så kanske man kan få en tid...

Snöoväder är på ingång... kl 12 idag började det snöa å jag vill inte ha mer snö nu.... hoppas verkligen dem plogar vägen här så man kan komma ut imorgon.

Nu ska jag gå å vila... sover inte spec mkt pga d onda.. elr sover väldigt oroligt... så man känner sig rätt slut.

Hoppas ni får en bra torsdag
KRAM

Fortfarande ont =(

Publicerat: 2010-02-16 / 18:58:33 | Kategori: Allmänt
Jag har fortfarande jätte ont i min mage...
Igår kväll efter middagen fick jag som vanligt (efter att jag ätit) mer kramp/ont i magen å illamående.... slutade med att jag spydde.. kändes lite bättre just stunden efteråt.. men smärtorna finns hela tiden kvar...
Så jag höll mig hemma idag.. eftersom jag inte vet om d smittar... men har som tur e inte spytt ngt idag.... har d inte gått över imorgon så får jag nog ringa å kolla va d kan vara... för d är verkligen rikitgt jobbigt att må så här...

Hoppas ni haft en bra tisdag
KRAM

Måndag 10-02-15 - magont

Publicerat: 2010-02-15 / 16:34:31 | Kategori: Allmänt
Usch å fy vad jag mår kasst..
d började redan igår kv med lite magknip... tänkte att d beror väll på allt "onödigt" jag ätit under helgen...
Min natt gav inte så mkt sömn sov väldigt oroligt å drömmde massa konstiga drömmar bla. en som e att jag är ute å kör bil på å blir stoppad av en konstig polis gubbe som säger att d e körförbud på bilen för att den inte gått igenom besiktningen å att jag måste följa med till polisstationen.. jag ringer min pappa men han bryr sig inte utan säger bara att jag får klara mig själv.. sen vaknar jag helt kall svettig... vet inte om jag sagt ngt i drömmen eller så men Pumba (som sover i fot ändan på min säng) satt upp å stirrade på mig.... lyckades sommna om en stund för att sedan gå upp 6.30

Hade fortfarande lite ont i magen å nu även i mina leder å rygg... mådde även illa.. men tänkte att d skulle gå över då jag åt frukost... åt min frukost å d gick bra men fortfarande ont i magen... åkte till min sjukgymnast å körde ett pass.. men kände mig inte alls bra å hade även fått huvudvärk så körde bara halva passet innan jag begav mig hemmåt...
Vilade å d kändes lite bättre åt lite lunch å sen kom knipet tillbaka.. känns pissigt att må så här!!
skulle åkt till skolan idag för stgr arb å lämna in vem man ska skriva ihop med på c uppsatsen.. men jag vågade inte åka ner med tanke på hur jag mår.... mådde ju lite så här då jag va magsjuk men magen e som den brukar va dvs inget onormalt... men jag har som sagt förfärligt ont å känner mig uppblåst, å öm...

Jag hoppas d känns bättre imorgon för då ska vi ha seminarium..

Hoppas ni haft en bra måndag!!
KRAM

<3 Söndag 10-02-14

Publicerat: 2010-02-14 / 10:40:53 | Kategori: Allmänt
Hej.
Idag är det ♥ - dag, ja tycker inte att man behöver ha en speciell dag bara för att visa den man älskar extra mkt uppskattning... vet inte om d beror på att jag inte direkt har ngn käresta att dela denna dagen med... men om jag nu hittar kärleken ngn gång så visar jag ju min kärlek alla dagar å behöver inte en speciell dag...
Jag tror d e som stig i ica reklamen menar d e ju bara  ngt som handel hittat på =)

Idag åt jag havegryns gröt med blåbär å d va riktigt gott =) nu ska jag strax ut på en promenad med Pumba åsen måste jag verkligen plugga... vi ska ha semiarium på tisdag å man ska ha skrivit 2 a4 sidor jag har bara fått ihop knappt en halv sida.... å imorgon är d väldigt ont om tid att skriva då jag har fullt upp hela dagen.
Igår gjorde jag å mamma köttfärslimpa för första gången.. å d va riktigt gott =) d enda jag sakande va lingonsylten å potatisen men d kommer en dag då jag får testa det med... jag fick ju i alla fall äta en bit av den goda rätten å eftersom  d bara var ja å mamma som vågade äta den så sa vi att nästa gång så blandar vi i lite grönsaker oxå =)
Ikväll ska jag på Core bosu å som jag längtat gick ju aldrig förra veckan pga att ja inte kände mig helt hundra... d gör jag iofs inte idag heller men d känns alltid bättre efteråt..

Jag undrar om d e ngn som vet va som händer med mensen... då jag gått ner i vikt har den inte kommit så nu undrar jag om den bara hoppar en månad eller om den kan komma vilken da som helst??? man vill ju gärna veta... jaja återstår väll å se

Hoppas ni får en bra och mysig alla hjärtans dag
KRAM


10-02-13 Sex månader har gått!!

Publicerat: 2010-02-13 / 14:23:26 | Kategori: Allmänt
Idag är det exakt 6 månader sen jag opererade min vä axel på orthocenter i gbg (090813)
Å nu får jag lov att köra cross igen =) nu är vädret iofs inte så lockande att jag vill ut å köra men skulle snön försvinna så e d inget som stoppar mig nu att ut å gasa!!!
Väntar fortfarande på sista återbesökstiden men min axel känns bra nu å sjukgymnasten sa att 6 månader efter operationen så skulle d inte vara ngra problem alls att köra cross.
Tiden har ändå gått riktigt fort.... 6 månader kändes som en evighet men nu sitter vi här å det har redan gått

Så nu e d bara konditionen som ska på topp så e jag fit for fight inför en ny mx säsong med en hel axel!!!

KRAM



Jag för 6 månader sedan

Fredag 10-02-12

Publicerat: 2010-02-12 / 21:53:29 | Kategori: Allmänt
Hej.
Fredag igen.. tiden rusar iväg...
jag började som sagt på upptrappningen i måndas efter 5 veckor på helfart.. å jag vet inte riktigt vad som hänt men d har verkligen inte gått alls bra.... men jag ska försöka glömma d misstag å fel jag gjort matmässigt och bara blicka framåt nu!! d finns inga misslyckande bara feedback får man höra.. å d stämmer.. så nu ska jag inte grubbla mer över d misstag jag gjort matmässigt dvs alla saker jag ätit som jag inte skulle äta.. å ja jag fick världens tarmvrede å har lärt mig på d.. så from imorgon ska jag lyckas att inte äta ngt annat än d som jag verkligen får.
d som ändå funkat hyffsat denna veckan e träningen... så nu ska jag strax gå ut på sista promenaden med pumba åsen blir d sängen åså hoppas jag att jag kan komma ut med bilen imorgon så jag kan va på gymmet då d öppnar 8.30
KRAM

Måndag 10-02-08

Publicerat: 2010-02-08 / 16:41:20 | Kategori: Allmänt

Hej.
Min dag kunde börjat lite bättre.... vaknade med världens huvudvärk å en hund som bara skulle ut kl 6 imorse... å han som jag alltid annars måste dra upp ur sängen på morgonen... så ut en sväng så han blev nöjd... sen va d frukost, tog halva vanilj shaken åså tog jag med mig min riktiga frukost keso å ägg som jag tänkte jag kunde äta då jag kommit till skolan.
Åker med min pappa till stan å går bort till stationen.. va lite kyligt.... men va bara 5 min kvar tills tåget skulle komma... det ska gå kl 8.00, när klockan va 8.15 hade d fortfarane inte kommit ngt tåg.. å dem sa inte heller vart det va.. 8.30 ropade dem ut att öresundståget snart skulle komma på spår 2... äntligen... men d dröjde ytterligare 5 min innan d kom.. så tåget var 35 min sent... som tur va så va jag inte ensam om att bli lite sen till föreläsningen hade 5 st kurskamrater som oxå satt på tåget... vi kom in 9.04 i föreläsningssalen å jag hoppas att vi inte missade för mkt...
Va en väldigt intressant föreläsning som jag gärna hade hört början på... sen hade  vi studiegruppsarbete å då äntligen (10.30) kunde jag äta min frukost å d va riktigt gott!! vi hade fått en väldigt stor uppgift men d va verkligen lärorikt och jätte intressant men som sagt svårt men vi måste ju lära oss.
Kl 12.30 va jag tvungen att ta tåget hem för skulle till sjukgymnasten... där gick alllt bra å jag körde på mitt vanliga schema... å som tur va hade träningsvärken från i lördgas släppt lite så gick att träna för d mesta utan bekymmer. Nu har jag precis kommit hem å ska strax förbereda middag, det blir samma som jag åt till lunch nämligen kyckling å sallad =)
Så trots tåg förseningar så blev det ändå en helt oki måndag.
Nu är jag "ledig" från skolan resten av veckan dvs jag behöver inte åka ner till vbg för ngra föreläsningar elr så.. så ska bara läsa hemma hela veckan... ska skriva min komplettering för att jag missade å vara med på presentationen av vårt arb.. å bara för det ska jag själv skriva 2 sidor om d redovisningen handlade om.... känns väldigt surt med tanke på att jag faktist var med å förberedde allting d ända jag missade var att infinna mig i lektionssalen på torsdagen... jag hade gärna kommit och suttit där med min spypåse  om jag vetat att det var en sånhär stor komp.. jaja livet e inte alltid rättvist å spec inte om man går på högskolan i borås elr med en kursansvarig som e hel konstig. 

Hoppas ni haft en bra måndag!!
KRAM 


Resultat efter 5 v Helfart

Publicerat: 2010-02-07 / 21:11:22 | Kategori: Allmänt
Då jag imorgon går över till att börja äta igen och in i den sk upptrappning halvfarten så kommer här mina resultat efter att ha druckit sopporna sen den 4 januari fram tom idag

Vikt: - 10 kg
Midja: - 15 cm

Jag är verkligen glad att jag orkade såpass länge som jag gjorde å då jag började i januari va jag tillbaks på ruta ett dvs samma vikt & midjemått som jag hade då jag började på sopporna första ggn i september.
Nu känner jag att jag mår bra å börjar trivas med mig själv. denna gången har jag även slängt alla mina "stora" kläder så nu ska jag verkligen fixa det!!
Men d kommer verkligen att bli tufft.. å jag har lärt mig en läxa från förra gången.

Jag är mkt stolt över mig själv!!!

kram

Lyckad helg

Publicerat: 2010-02-07 / 20:24:36 | Kategori: Allmänt
God kväll!!
Hoppas ni mår bra!!
Jag har väldigt mkt träningsvärk i hela kroppen sen gårdagens besök på gymmet men d e skönt... då känner man att man tagit i =)
Igår vid fem tiden kom min bästa vän H & hämtade mig vi åkte sedan vidare till kba där vi hämtade upp Ia åsen mot kållered där vi skulle ha tjejkväll.
Först så satt vi mest å pratade mest om min viktnedgång å hur d va åså.. sen va d dax för middag så tjejerna gjorde egna pizzor å d luktade riktigt gott.. sj tog jag min vanilj shake.. Vi bänkade oss framför melodifestivalen men tycker inte d va ngt bidrag direkt som va bättre men trevligt att lyssna på d flesta å jag gilla programmledarna.
Snart kom vinet fram åså även sing star =) va riktigt roligt å vid ett på natten kröp vi till kojs...

Morgonen startade segt vid tio tiden... vi va rätt sega allihopa så vi slö tittade på tv halva fm för att sedan se på filmen prinsessan å grodan.. å den va mkt bra!!
Sen fick vi alla åka hem... å jag har haft riktigt trevligt å längtar till nästa gång!! då ska jag oxå smaka på den hemma gjorda pizzan samt ta mig ett glas vin elr två... åså ska värden vara bra i rösten så hon oxå kan sjunga sing star.
Har verkligen haft en jätte härlig helg å jag behövde detta!!!
Nu laddar jag inför morgondagens föreläsning.. å att jag ska börja äta imorgon oxå =)

Hoppas ni haft en bra helg!!
Å tack så jätte mkt tjejer för en super go helg!! å tusen tack för allt min bästa vän H!!  
kram

Fast körning

Publicerat: 2010-02-06 / 10:51:39 | Kategori: Allmänt
Hej igen
Nu har jag kommit hem efter att ha kört en timme på gymmet var riktigt skönt!! å väll behövligt.
Hade dock väldigt stora problem då jag skulle åka till gymmet..... då jag kommit halvvägs på vår väg (där d e öppna fält) så låg d jätte snö drivor som d inte plogat.. så jag fastnade såklart... men lyckades backa mig loss.. åkte hem å hämtade snö skyffeln å skyffla bort lite snö.. kom lite längre men sen va d stopp... så jag backade å då mötte jag min granne som sa att han kunde köra först så körde jag i hans spår... javisst... kom lite längre men sen va ja fast igen.. å nu kom jag verken framåt elr bakåt.. så grävde å förskte få mig loss.. nu hade d säkert gott en halvtimme.. å min granne kom tillbaka å hjälpte mig så jag kom in på en av infart vägarna.. sen åkte han å hämtade sin traktor å plogade så jag kunde komma iväg. Så jag är verkligen jätte tacksam för min snälla granne! E inte ens han som har hand om skottningen... tycker d e lite dåligt att vägen inte sköts bättre....  tur jag inte skulle åkt till jobbet elr så...
Kom som sagt iväg till gymmet å d va verkligen skönt.... fast jag har lite känningar i min rygg som jag slog i då jag halkade på trappan ute igår.

Nu blir d snart lite lunch (åt ju frukost vid halv sju) så börjar bli hungrig sen ska jag nog ta fram pulkan å testa i backen här hemma =)

KRAM

Lördag 10-02-06

Publicerat: 2010-02-06 / 06:42:25 | Kategori: Allmänt
God Morgon!
Ja vet att klockan bara är 6.40 å att det är lördag men har varit vaken sen 5.15 så tänkte d va lika bra att gå upp nu.. känner mig ändå pigg!!
Ska strax göra mig en shake för att sedan bege mig mot gymmet för ett pass.. känner att jag behöver röra lite på mig.

Har inte så mkt inbokat idag.. förutom träningen nu och sen är det äntligen dags för tjejkväll hos min bästa vän kommer bli jätte skoj!!!

Vad ska ni göra idag?
KRAM

Frisk 10-02-05

Publicerat: 2010-02-05 / 15:53:45 | Kategori: Allmänt
Hej!
Äntligen är jag frisk igen... i varje fall från de hemska jag haft sen i tisdagsnatt... i nästan 2 dygn bodde jag i princip i badrummet.... men nu e man som sagt äntligen bra igen!!

Så idag har jag varit ute på en liten promenad med Pumba å när jag ska gå ner för vår trappa halkar jag på en isfläck å fick riktigt ont i min rygg.... men nu e d sandat så hoppas ingen mer vurpar där.

Idag är det fredag =) å jag ska bara ta d lungt kolla på tv åså vila upp mig inför imorgon då det är tjejkväll hos min bästa vän H!! Ska verkligen bli super skoj å träffas igen....
Hoppas ni får en bra helg
KRAM

Tidningen

Publicerat: 2010-02-04 / 21:26:34 | Kategori: Allmänt
Igår var jag med i kungsbacka nytt (en gratis lokaltidning)


Tisdag 10-02-02

Publicerat: 2010-02-02 / 16:05:02 | Kategori: Allmänt
Hej
Nu har det redan blivit februari oj vad tiden går fort!!
I söndags var jag på core bosu passet å det gick mkt bra (bättre än förra gången) så ska gå denna veckan oxå så kanske min rygg håller sig i trimm =)
Igår var det skola hela dagen var segt.... men intressant

Idag var jag i skolan på fm vi hade en workshop/föreläsning om matematik men jag fick inte ut ngt av d så jag gick efter halva. fixade lite litteratur åsen åkte jag till sjukgymnasten.. å d gick bra idag å va skönt att röra lite på sig.
Sen va jag på viktcentrat å köpte lite mer soppor för dem va nästan slut här hemma.. så nu e jag laddad å köra d sista oxå =) inte mkt kvar nu!!!

När jag höll på å träna som bäst hos sjukgymnasten tittar jag ut genom fönstret å ser att d börjat snöa riktigt mkt.. å d blåser å känns som riktigt oväder nu så jag e glad att ja inte ska nån mer stanns idag.

Längtar efter att tidningen ska komma imorgon å se hur man ser ut... haha d ringde en reporter från kba nytt till mig igår å ville göra en intervju gällande högskolestudierna. så ska bli spännande å se hur resultatet blev

Hoppas ni får en bra tisdag trots de jobbiga vädret... men jag har heller snö nu än i april

KRAM


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus